De Frivillige

Rygraden i Danmarks Museum for Lystsejlads er kredsen af frivillige.

Igennem de frivilliges store arbejdsindsats er det muligt at holde museet oven vande! Mange af de omkring 30 frivillige bruger uge efter uge deres tirsdage på arbejdet med at renovere museets fartøjer, opsætte og vedligeholde udstillingsområdet og ikke mindst at vedligeholde og passe på museets sejlende flåde.

Fordelen med den store kreds af frivillige er, at der i kredsen gemmer sig mange forskellige kompetencer. Nogle er tidligere bådebyggere, andre har stor praktisk erfaring fra egne fartøjer, og andre er gode til at arbejde der, hvor de ”professionelle” har brug for en ekstra hånd, og hvor de ”professionelle” viser dem vejen.

Lidt mere i det skjulte er der også nogle i kredsen, som eksempelvis har stort talent for arbejdet med at registrere og føre kontrol med alle de forskellige arkivalier, som løbende doneres til museet.

Det er en stor og bredt sammensat kreds af frivillige, som også hygger sig i hinandens selskab. Det gør de også i museets ”afdeling” i Skovshoved, hvor de står for vedligehold og sejlads med museets flagskib ”RUNA”. Her er de også i gang med et større projekt, som nede om læ skal føre fartøjet tilbage til det oprindelige udseende.

Gruppen i Skovshoved har samtidig foretaget lidt af en genistreg ved at installere en elektrisk motor, som man ved første øjekast slet ikke kan se. Men motoren betyder, at de har mange flere sejldage i løbet af sommeren, for et fartøj af “RUNA” ́s størrelse vender man ikke lige rundt på en tallerken, og man kan nemmere nå med til den ugentlige kapsejlads i Svanemøllebugten.

Meld dig som frivillig

Kunne du tænke dig at være med til at holde museet igang? Vi har altid brug for flere hænder og ikke mindst ideer. Du behøver hverken at være bådbygger eller have anden special uddannelse, interesse er alt hvad du behøver. Vi ses!

Send en mail til vores daglig leder Jay: post@lystsejlads.dk

Adresse

Frederiksø 16F
5700 Svendborg

Parkering

Du parkerer nemt bagved museet på Frederiksø

Tlf.

+45 6146 2540

E-mail

post@lystsejlads.dk

MobilePay

#16455